Wat is Responsive Webdesign? (en WAAROM is dat zo belangrijk?)

Het web verandert en ook de wijze waarop een site bekeken wordt. Enerzijds zijn de computerschermen van ‘vaste’ computers steeds groter, anderzijds worden sites vaker bekeken met de kleine displays van een tablet of mobiele telefoon.

Responsive webdesign: Eén website voor alle apparaten

Met een responsive website heb je één website die zich zodanig ‘aanpast’ dat deze goed weergegeven wordt op alle moderne apparaten, rekening houdend met de verschillende browsers. Simpel gezegd passen responsive websites binnen de schermgroottes (voornamelijk breedte) die een bezoeker van de website gebruikt. Dit kan een desktop monitor zijn, een tablet, of een mobiele telefoon.

Beter voor je score in de zoekmachine! 🙂
Zo is Google begin dit jaar gestart met het beoordelen van sites aan de hand van de prestaties in de kleinere displays. Google heeft aangegeven dat zij in de toekomst niet uitsluit dat mobiele websites ook hoger gaan ranken in de zoekresultaten. Dit kan het verschil betekenen tussen een plekje bovenaan in de zoeklijsten van Google, of op de tweede pagina. Er is dus geen beter moment dan nu om te zorgen dat jouw website klaar is voor de toekomst!

Wij hebben de kennis in huis om zelfs een vrij complexe site om te zetten naar een responsive webdesign. Vraag naar de mogelijkheden!

Meer informatie? Neem contact met ons op. 0497-382554, info@kahlo.nl Of via het contactformulier op deze site!