+31 (0)6-52 65 37 61

Eigen website met domeinnaam voor kunstenaars

Laat van je zien en horen!

Ben jij een beeldhouwer, schilder, grafisch of textiele kunstenaar, of misschien zelfs een gepassioneerde fotograaf?

Als creatieve ziel is het van vitaal belang om je stem te laten horen en je artistieke werk te tonen aan de wereld om je heen. In dit digitale tijdperk, waarin mensen vaak online op zoek gaan, is een eigen website een krachtig instrument om jouw diensten en kunstwerken in de schijnwerpers te zetten voor potentiële klanten en contacten.

In deze blog vertel ik je graag waarom het hebben van een eigen website essentieel is voor kunstenaars zoals jij, ongeacht je discipline.

WordPress

Bij het maken van jouw website, maken wij gebruik van WORDPRESS en dat doen we niet voor niets! Hier vind je de belangrijkste redenen:

  • Eenvoudig Beheer: Je kunt als kunstenaar zonder enige technische kennis moeiteloos je website bijwerken.
  • Opvallende Portfolio: Met WordPress kun je als kunstenaars op eenvoudige wijze je portfolio presenteren.
  • Uitbreidbare Functionaliteit: Indien gewenst dan is het eenvoudig om extra functies aan je website toe te voegen, zoals e-commerce, sociale media integratie en SEO-optimalisatie.
  • Verbeterde Online Zichtbaarheid: WordPress is ontworpen met SEO in gedachten, waardoor kunstenaars hun artistieke werk beter vindbaar kunnen maken voor zoekmachines en een breder publiek kunnen bereiken.
  • Mobielvriendelijkheid: WordPress-thema’s zijn mobielvriendelijk, waardoor je jouw kunstwerken op een aantrekkelijke manier kunt presenteren, ongeacht het schermformaat.

Waarom een Eigen Website Voor Kunstenaars?

Als kunstenaar sta je voor de uitdaging om je creatieve werk aan de wereld te tonen. Terwijl gedeelde platforms voor het hosten van kunst populair zijn, kan het hebben van je eigen website aanzienlijke voordelen bieden.

Goedkoop een website huren?

Voor kunstenaars is het tonen van hun creatieve werk aan een breder publiek van essentieel belang. Maar wat als er nog te weinig budget is voor het opzetten en onderhouden van een eigen website? Dan kan het huren van een website tegen een betaalbare prijs uitkomst bieden.

Waarom alleen Facebook of Instagram niet genoeg Is voor Kunstenaars

In de wereld van sociale media lijkt het verleidelijk om je als kunstenaar uitsluitend te richten op platforms zoals Facebook en Instagram om je kunstwerken te delen. Maar, er zijn belangrijke redenen waarom dit niet voldoende is voor het opbouwen van een sterke online aanwezigheid en een succesvolle artistieke carrière.

Waarom een Eigen Website Voor Kunstenaars: Voordelen ten Opzichte van Gedeelde Platforms

Als kunstenaar sta je voor de uitdaging om je creatieve werk aan de wereld te tonen. Terwijl gedeelde platforms voor het hosten van kunst populair zijn, kan het hebben van je eigen website aanzienlijke voordelen bieden. In deze blog ontdek je waarom het als kunstenaar beter kan zijn om je eigen website te hebben in plaats van deel te nemen aan gedeelde platforms.

Unieke Branding en Identiteit:

Een eigen website stelt je in staat om een volledig unieke branding en identiteit te creëren die perfect past bij jouw artistieke visie. Gedeelde platforms hebben vaak beperkte aanpassingsmogelijkheden, wat kan leiden tot een minder onderscheidende online aanwezigheid.

Volledige Creatieve Controle:

Met je eigen website heb je volledige controle over het ontwerp, de lay-out en de functionaliteiten. Dit geeft je de vrijheid om je kunst op een manier te presenteren die jouw creatieve visie het beste weerspiegelt.

Geen Directe Concurrentie van Andere Kunstenaars:

Gedeelde platforms bevatten vaak kunst van talloze andere kunstenaars, wat kan leiden tot concurrentie om de aandacht van het publiek. Met een eigen website heb je geen last van afleiding en sta jij centraal.

Persoonlijke Band met Je Publiek:

Een eigen website stelt je in staat om rechtstreeks in contact te komen met je publiek, zonder tussenkomst van derden. Dit helpt bij het opbouwen van een persoonlijke band.

Flexibiliteit in Functionaliteiten:

Of je nu specifieke galerij-indelingen, interactieve elementen of integratie met andere platforms wilt, met een eigen website kun je de functionaliteiten kiezen die het beste passen bij jouw behoeften.

Betere Controle over je Gegevens:

Met een eigen website behoud je controle over de gegevens van je bezoekers, zoals contactinformatie en interacties. .

Conclusie:

Hoewel gedeelde platforms handig kunnen lijken voor het tonen van kunstwerken, biedt het hebben van je eigen website als kunstenaar aanzienlijke voordelen. Van unieke branding en creatieve controle tot het vermijden van concurrentie en het opbouwen van een persoonlijke band met je publiek, een eigen website stelt je in staat om je kunst op jouw manier te presenteren en te groeien als een succesvolle kunstenaar.

Website Huren voor Kunstenaars: Creëer een Online Portfolio tegen een Aantrekkelijke Prijs

Voor kunstenaars is het tonen van hun creatieve werk aan een breder publiek van essentieel belang. Maar wat als er nog te weinig budget is voor het opzetten en onderhouden van een eigen website? Het huren van een website tegen een betaalbare prijs kan dan een goede optie zijn.

Budgetvriendelijk:

Kunstenaars hebben vaak te maken met beperkte budgetten. Het huren van een website biedt een kosteneffectieve manier om een professionele online aanwezigheid op te bouwen, zonder de hoge initiële kosten. Voor € 14,50 / maand heb je al een mooie OnePage Website.

Geen Technische Last:

Niet alle kunstenaars zijn technisch onderlegd, en dat is prima. Bij het huren van een website wordt het technische werk voor je gedaan, zodat jij je kunt concentreren op het creëren van kunst.

Snelheid en Gemak:

Met een gehuurde website kun je snel een prachtig portfolio online hebben staan. Je vermijdt de tijdrovende inspanningen die nodig zijn bij het bouwen van een site vanaf nul.

Meer weten over de mogelijkheden?

Op onzezaakonline.nl vind je meer informatie over de mogelijkheden.

Of vul hieronder je contactgegevens in en ik help je graag verder!

Waarom Alleen Vertrouwen op Facebook of Instagram Niet Genoeg Is voor Kunstenaars

In de wereld van sociale media lijkt het verleidelijk om je als kunstenaar uitsluitend te richten op platforms zoals Facebook en Instagram om je kunstwerken te delen. Maar, er zijn belangrijke redenen waarom dit niet voldoende is voor het opbouwen van een sterke online aanwezigheid en een succesvolle artistieke carrière.

Beperkte Eigenaarschap en Controle:

Op sociale media ben je afhankelijk van de voorwaarden en regels van het platform. Veranderingen in algoritmes, beleidsregels en zelfs accountblokkades kunnen je toegang tot je eigen publiek beperken en je artistieke vrijheid verminderen.

Geen Unieke Online Identiteit:

Hoewel sociale media platforms aanpasbare profielen bieden, blijf je binnen de grenzen van hun sjablonen en ontwerpopties. Hierdoor kan je online aanwezigheid er hetzelfde uitzien als die van vele anderen, wat niet bijdraagt aan een unieke artistieke identiteit.

Concurreren om Aandacht:

Platforms zoals Facebook en Instagram zijn overvol met content van allerlei soorten. Het is moeilijk om op te vallen tussen de vele berichten van vrienden, familie, merken en andere kunstenaars. Dit kan jouw kunstwerken verdrinken in de constante stroom van informatie.

Beperkt Artistiek Verhaal:

Sociale media staan meestal bekend om korte, vluchtige inhoud. Als kunstenaar wil je wellicht meer dan alleen afbeeldingen delen. Een eigen website biedt de ruimte om dieper in te gaan op je artistieke visie, proces en verhalen achter je werk.

Afhankelijkheid van Externe Factoren:

Het succes op sociale media kan afhangen van factoren zoals het algoritme, de timing van je posts en de mate van betrokkenheid van je publiek. Deze factoren kunnen veranderen en buiten jouw controle liggen.

Beperkte Gegevensinzicht:

Sociale media geven meestal beperkte gegevens en analyses over je publiek en hun gedrag. Dit kan het moeilijk maken om je marketingstrategie effectief aan te passen.

Conclusie:

Terwijl Facebook en Instagram geweldige hulpmiddelen zijn om je kunstwerken te delen, zijn ze niet voldoende om een volwaardige online aanwezigheid op te bouwen als kunstenaar. Een eigen website biedt je de mogelijkheid om volledige controle te hebben over je branding, inhoud, presentatie en interactie met je publiek. Door verder te kijken dan sociale media, kun je een duurzame en krachtige artistieke carrière opbouwen die recht doet aan je creatieve visie.

Portfolio. Enkele voorbeelden van websites van kunstenaars.

Wij maken professionele websites op maat of werken op projectbasis samen met andere internetprofessionals. In de loop der jaren hebben wij veel sites mogen ontwikkelen, waarbij de wensen nogal verschillen. Een standaard website of een site met veel interactie en op maat geschreven functionaliteiten … Een site huren? Er zijn héél veel mogelijkheden!
Hieronder vind je verschillende voorbeelden van websites die wij voor kunstenaars hebben gebouwd. Voor meer voorbeelden kun je een kijkje nemen in onze portfolio.

Tilburgse Kunstkring

Sleutelwoorden: schilderen, exposities, informeren leden.

Schilderen zoals de oude meesters dat deden

Born-art-nl – WordPress Sleutelwoorden: vakmanschap, school, rust en vertrouwen. Enigszins ‘statig’

Kunst Op Maat Shop

Woocommerce webwinkel. Sleutelwoorden: Kunst, Kunst Bestellen, Print On Demand, afdruk bestellen, diverse dragers.

Marja Noyons, schilderijen

WordPress) Sleutelwoorden: schilderijen, belangrijkste onderdeel is de digitale galerie.

Tante MOESJE, belevingsclown (zorgclown)

Trefwoorden: hartverwarmend contact met mensen met dementie en/of een verstandelijke beperking. Vrolijke -maar toch zakelijke- uitstraling.

Studio Eyckehorst

Trefwoorden: Studio voor Creatieve Vormgeving. Harry Verhoeven, kunstenaar. Presentatie van Sculpturen, Mixed Media en Projecten. Maar ook Media en Nieuw, workshops en het boek ‘De verwondering van het Maken’

Peter van den Borne, schilderijen

Sleutelwoorden: kunstschilder, fijnschilderen, kunst kopen. Veel mooie foto’s vandaar dat is gekozen voor een donkere achtergrond (Zwart- >Elegantie)

OnePage of Complete huurwebsite.

Sleutelwoorden: laag budget en veel hulp bij het opstarten.

Karen Nijst, Teken- en Krabbelsite

Sleutelwoorden: Hobby, tekenen, schilderen, veel kleur

Jolanda Paree

(WordPress) Sleutelwoorden: kunst, tekeningen, schilderijen en schetsen. Verfijnd kleurenpalet.


Over Karen Nijst

Deze blog ligt me na aan het hart. Want ook al ben ik al lange tijd gecertificeerd php-programmeur en een webdesigner die graag goede websites bouwt, in de vrije uurtjes teken en schilder ik ook heel graag. Mijn werk kun je onder meer zien op mijn persoonlijke website karennijst.nl en ook vind je het -samen met werk van anderen- in de webshop die ik begin 2023 heb gebouwd: kunstopmaatshop.nl.

Dus als je meer wil weten over de mogelijkheden die Kahlo Websites je biedt, aarzel dan niet om even contact met me op te nemen: +31 (0)6-52 65 37 61 info@kahlo.nl