+31 (0)6-52 65 37 61

Wat kost een website?

Dit lijkt een eenvoudige vraag maar desondanks is er toch geen eenvoudig antwoord.
Net als:

“Wat kost een auto?”

Ga je voor een Fiat? Of wil je een Mercedes?

Niet dat wij iets tegen een Fiat hebben, integendeel zelfs.
Maar ook bij een website geldt: hoe groter het wensenpakket, hoe hoger de prijs.
Desondanks hebben wij getracht om je hier wat meer inzicht te geven in onze tarieven!

==> Liever een Website Huren? <==
Dat kan.
Voor €14,50 heb je een mooie OnePage website.
En voor €23,50 / maand een complete en professionele huur website. Incl. domeinnaam, SSL en host.

Tarieven:

Hieronder vind je een indicatie van de kosten en wat je daar ongeveer voor mag verwachten.

Wil je graag WordPress begeleiding zodat je je eigen site goed kunt beheren?
Dan gelden de volgende (extra) tarieven:

Online WordPress Begeleiding (bijvoorbeeld via Zoom):
€ 65,- / uur

Begeleiding op locatie:
€ 85,- /uur excl. eventuele reiskosten.

De Kosten van een Nieuwe Website:
Waar moet je rekening mee houden? Enkele aandachtspunten:

Ik vind het erg duur? Je kunt toch overal van alles gratis downloaden en gebruiken?

Alles lijkt inderdaad gratis te zijn. Gratis apps, gratis scripts, gratis images, gratis websites …

Het internet ontwikkelt zich echter razendsnel en bij het ontwerpen en vooral bij de te gebruiken techniek, moet met steeds meer zaken rekening gehouden worden. Doe je dat niet dan loop je risico’s. Daarom zijn de volgende aandachtspunten belangrijk:

 • Professionele Vaardigheden: Terwijl websitebouwplatforms en CMS’en de creatie van websites toegankelijker hebben gemaakt, vereist het ontwikkelen van een hoogwaardige, op maat gemaakte website nog steeds professionele vaardigheden op het gebied van webdesign, programmeren en UX/UI-ontwerp.
 • Unieke Identiteit: Een succesvolle website moet de unieke identiteit van een merk weerspiegelen. Dit omvat aspecten zoals merkkleuren, typografie en designelementen. Een template kan deze unieke identiteit niet altijd nauwkeurig overbrengen.
 • Functionaliteit en Responsiviteit: Het creëren van een goed functionerende, responsieve website die consistent presteert op verschillende apparaten en browsers vergt technische expertise. Het voorkomen van fouten en zorgen voor een soepele gebruikerservaring zijn complexe taken.
 • Content Creatie: Een website heeft hoogwaardige en relevante content nodig om bezoekers aan te trekken en te behouden. Dit omvat geschreven tekst, afbeeldingen, video’s en meer. Het creëren van boeiende content vergt tijd en kwaliteit.
 • Onderhoud en Beveiliging: Het onderhouden van een website omvat regelmatige updates, patches en beveiligingsmaatregelen om te beschermen tegen cyberdreigingen. Dit is een doorlopend proces dat technische kennis en toewijding vereist.
 • SEO en Vindbaarheid: Het optimaliseren van een website voor zoekmachines (SEO) vereist een diepgaand begrip van zoekalgoritmes en trends. Het juist implementeren van SEO-strategieën vergt tijd en voortdurende aanpassingen.

Het bouwen van een succesvolle website vereist dus meer dan alleen het slepen en neerzetten van elementen. Het vraagt om expertise, toewijding en aandacht voor detail om een website te creëren die niet alleen aantrekkelijk is, maar ook effectief en waardevol voor de gebruikers en het bedrijf.

 

Wil je maatwerk of gebruik maken van template design?

Als je maatwerk wenst, geldt een andere werkwijze:
Eerst worden jouw wensen uitvoerig besproken, waarna er een schets wordt gemaakt.  Ben je akkoord met het ontwerp, dan wordt alles uitgewerkt naar html, CSS, scripts en functionaliteiten.
Ook kunnen wij de logo- en huisstijlontwikkeling voor je verzorgen. Of de fotografie!
Dit kost veel tijd en daar hangt ook een hoger prijskaartje aan vast.

Kies je voor een template?
Dan staat de vormgeving grotendeels vast, zodat ook de prijs een stuk lager is maar het wordt dan ook lastiger om onderdelen aan te passen die je ‘minder mooi’ vindt of die je net even anders wenst te zien.

Wat moet je kunnen doen op een website? (Functionaliteiten)

Voordat je begint met het ontwikkelen van je website, is het van cruciaal belang om duidelijk te definiëren wat de website moet kunnen doen. Dit omvat aspecten zoals:

 • E-commerce: Wil je een webshop integreren waarin je producten of diensten kunt verkopen? Het opzetten van een e-commerceplatform vereist specifieke functionaliteiten zoals productbeheer, winkelwagentjes, betaalintegraties en beveiliging.
 • Interactieve Tools: Denk aan functionaliteiten zoals online calculators, offerte aanvraagformulieren, boekingsystemen of interactieve kaarten. Deze tools vergroten de gebruikersbetrokkenheid, maar kunnen de complexiteit van de website verhogen.
 • Gebruikersregistratie en Inloggen: Als je een ledengebied wilt creëren waar gebruikers kunnen registreren en inloggen, voegt dit extra lagen van ontwikkeling en beveiliging toe.
 • Content Management System (CMS): Wil je de mogelijkheid hebben om gemakkelijk content toe te voegen, te bewerken en te beheren zonder technische kennis? Een CMS is dan noodzakelijk, maar kan de kosten verhogen.

Invloed op de Kosten

Het is belangrijk om te realiseren dat elke gewenste functionaliteit tijd, expertise en middelen vereist om te ontwikkelen en te implementeren. Hoe complexer de functionaliteit, des te meer werk er nodig is. Dit heeft directe invloed op de kosten. Enkele overwegingen:

 1. Ontwikkelingstijd: Complexere functionaliteiten vergen meer ontwikkelingstijd, wat kan leiden tot hogere kosten. Het op maat maken van functionaliteiten vereist codering en testen.
 2. Technische Expertise: Sommige functionaliteiten vereisen specifieke technische expertise, zoals integraties met externe systemen of databases. Dit kan extra kosten met zich meebrengen.
 3. Onderhoud en Updates: Naarmate de functionaliteiten complexer worden, kunnen onderhoud en updates ingewikkelder zijn. Dit heeft gevolgen voor de lange termijn kosten.

Wil je hulp bij je SEO (Zoekmachine Optimalisatie)?

Wil je dat jouw site optimaal scoort in de zoekmachines?
Dan kunnen wij je verder helpen met goede tips en webteksten die zowel door bezoekers als zoekmachines worden gewaardeerd. Dit kost tijd en dus geld, maar onthoud:
Goede commerciële teksten verdienen zichzelf terug.

Meer weten over hoe je de SEO van je webblog kunt verbeteren? Lees dit artikel:

Hoger scoren in Google? SEO hoeft niet moeilijk te zijn. Maar het moet niet ten koste gaan van de klant.

Wie gaat de site onderhouden en bijwerken daar waar nodig? Maandelijkse kosten

Uiteraard wil je dat je altijd een laatste versie hebt draaien van je CMS-systeem.
En misschien wil je ook dat er elke nacht een back-up wordt gemaakt. Dat kost tijd en geld. Een professionele website zonder maandelijkse kosten bestaat dus ook niet. Wil je dat niet, dan wordt deze extra service niet geboden. Maak dus altijd gebruik van ons onderhoudscontract!

Geef hackers geen vrij spel … Onderhoud je (WordPress) site!

 

Ik zit toch nog met een hoop vragen. Wat kan ik het beste doen?

Sowieso kun je gewoon even contact met ons opnemen! Karen Nijst staat je graag te woord.

Of raadpleeg dit artikel op onze site:

Website laten maken? Webshop beginnen? WordPress hulp? Eigen domeinnaam en host?

Toch liever een (betrouwbare) site huren voor weinig geld?

WEBSITE HUREN. PROFESSIONELE EN COMPLETE WEBSITE V.A. €14,50 PER MAAND!

Klik op de afbeelding om onze FLYER te bekijken.