+31 (0)6-52 65 37 61

Website laten maken? Webshop beginnen? WordPress hulp? Eigen domeinnaam en host?

Je denkt erover om een website te laten maken?  Of je wil je oude website uitbouwen met bijvoorbeeld een webshop? Maar je zit met een een hoop vragen … Geen zorgen, webbureau Kahlo Websites is er om je te helpen en alles zo makkelijk mogelijk voor je te maken. 

We begrijpen namelijk dat een website bouwen soms wat ingewikkeld lijkt, en we zijn er om ‘dat gedoe’ weg te nemen. Daarom heb ik de belangrijkste vragen alvast voor je op een rijtje gezet. Welk soort website past het beste bij jou? Hoe lang duurt het om een website te maken? En wat gaat dat kosten? Je vindt hier alle antwoorden die je zoekt. En als er toch nog iets niet helemaal duidelijk is, aarzel dan niet om even contact met me op te nemen. Ik help je graag verder.

Eigen website of webwinkel laten maken? 

De belangrijkste vragen!

Klik op de vraag waarop je graag antwoord wil krijgen.

Website Ontwikkeling en Functionaliteiten:

1. Wat zijn de kosten voor het laten maken van een professionele website?

De kosten variëren op basis van de omvang en complexiteit van het project. We bieden maatwerkoplossingen die passen bij jouw budget en behoeften, maar je hebt al een professionele website voor € 550,- Heb je nog weinig budget om een eigen website te laten maken? Dan kun je er ook voor kiezen om een website te huren.  Meer informatie hierover vind je hier.

2. Kunnen jullie mij adviseren over welk type website het beste past bij mijn bedrijf?

Natuurlijk, we bespreken graag jouw bedrijfsdoelen om het juiste type website te bepalen, of het nu gaat om een zakelijke website, een webshop, een portfolio of een website voor een vereniging. Meer lezen over hoe je een goede website kunt laten maken? Klik hier.

9. Kunnen jullie me helpen met het kiezen van een geschikte domeinnaam?

Natuurlijk! Het kiezen van de juiste domeinnaam is als het kiezen van de perfecte naam voor je bedrijf. Hier zijn enkele tips om je te helpen een goede keuze te maken:

 1. Relevantie: Zorg ervoor dat je domeinnaam relevant is voor wat je aanbiedt. Het moet een idee geven van wat mensen kunnen verwachten als ze je website bezoeken.
 2. Eenvoudig en Memorabel: Kies een naam die gemakkelijk te onthouden en te spellen is. Vermijd complexe woorden, streepjes of cijfers die voor verwarring kunnen zorgen.
 3. Kort en Krachtig: Hoe korter de domeinnaam, hoe gemakkelijker het is om te typen en te delen. Houd het beknopt en krachtig.
 4. Merkbaarheid: Als je een merknaam hebt, overweeg dan om dit als domeinnaam te gebruiken. Het versterkt de herkenbaarheid en consistentie.
 5. Zoekwoorden: Als relevantie belangrijk is, overweeg dan om relevante zoekwoorden in je domeinnaam op te nemen. Dit kan helpen bij het verbeteren van de vindbaarheid in zoekmachines.
 6. Vermijd Inbreuk: Controleer of de gekozen naam geen inbreuk maakt op bestaande merken of auteursrechten.
 7. Trefwoorden: Vermijd het gebruik van generieke trefwoorden die weinig onderscheidend vermogen bieden.
 8. Toekomstgericht: Kies een naam die niet beperkt is tot je huidige aanbod, zodat je ook toekomstige groei en uitbreiding kunt accommoderen.
 9. Uitspraak: Denk aan hoe de naam wordt uitgesproken. Vermijd verwarring tussen woorden die op elkaar lijken.
 10. Tijdloos: Kies een naam die niet te trendgevoelig is, zodat het ook over enkele jaren nog relevant is.

Samen kunnen we brainstormen en de perfecte domeinnaam vinden die past bij je visie en doelen. Het is als het kiezen van een visitekaartje voor je online aanwezigheid!

LET OP!

Een domeinnaam is niet hetzelfde als een host. 

In essentie is een domeinnaam het adres waarmee mensen je website kunnen vinden, terwijl hosting de service is die je website daadwerkelijk op het internet “host” en beschikbaar maakt. Hier worden ook al je foto’s, teksten, mailtjes en meer opgeslagen!
Het hebben van een domeinnaam en hosting zijn beide essentieel voor het opzetten van een professionele en bereikbare website.

Meer informatie: 

Web- en e-mailhosting

 

4. Hoe lang duurt het normaal gesproken om een website te laten ontwikkelen?

Hoelang het precies duurt, kan verschillen. Maar we hebben jouw hulp ook een beetje nodig. Als we weten wat je wilt en je snel antwoord geeft op vragen die we hebben, dan kunnen we snel aan de slag. Meestal hebben we binnen een week al een mooie basiswebsite voor je staan. Het hangt ook af van hoe groot je website wordt en wat voor extra’s je wilt. En ook of je ons helpt met dingen zoals foto’s, tekst en andere info die op de website moet komen. Uiteraard kun je je teksten en foto’s ook door ons laten verzorgen.

5. Kunnen jullie mijn bestaande website upgraden en moderniseren?

Zeker, Kahlo Websites kan jouw bestaande website moderniseren, verbeteren en aanpassen aan de nieuwste standaarden. Ook kun je bij ons terecht voor installatie van een nieuwsbriefsysteem, uitgebreid inlogsysteem, webwinkel en meer!

6. Kunnen jullie een e-commerce website met een online winkel voor mij bouwen?

Ja, we kunnen een e-commerce website ontwerpen en ontwikkelen die voldoet aan jouw online winkelbehoeften. Sterker nog, wij zijn hierin gespecialiseerd! Meer weten? Klik hier.

Webwinkel laten maken? Kies voor onze Woocommerce oplossing

7. Hoe zorgen jullie ervoor dat de website goed presteert op mobiele apparaten?

We zorgen voor responsief design om ervoor te zorgen dat jouw website soepel werkt op alle schermformaten.  Dit betekent dat we je website zo maken dat de lay-out, afbeeldingen en tekst zich automatisch aanpassen aan de grootte van het scherm waarop wordt gekeken.

Om te zorgen dat het werkt, testen we je website op verschillende schermformaten: van super groot tot super klein. We kijken hoe de inhoud verschuift, of knoppen groot genoeg zijn op een telefoon, en of afbeeldingen goed passen in alle schermen. Als alles er top uitziet en gemakkelijk te gebruiken is, weten we dat we een goed responsief ontwerp hebben gemaakt.

8. Bieden jullie meertalige websites aan voor internationale doelgroepen?

Ja, we kunnen meertalige websites maken om jouw doelgroep wereldwijd te bereiken.

Daarbij maken we gebruik van pluggins als:

 1. WPML (WordPress Multilingual Plugin): WPML is een van de meest gebruikte en uitgebreide meertalige plugins. Het biedt een complete oplossing voor het vertalen en beheren van meertalige websites. Het heeft een intuïtieve interface en ondersteunt verschillende vertaalmethoden.
 2. Polylang: Polylang is een zeer populaire meertalige plugin die bekend staat om zijn gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit. Het biedt uitgebreide ondersteuning voor zowel handmatige als automatische vertalingen en heeft een grote community van gebruikers.
 3. TranslatePress: TranslatePress staat bekend om zijn unieke visuele vertaalinterface. Hiermee kunnen gebruikers rechtstreeks op de frontend van hun website vertalingen bewerken, waardoor het proces intuïtiever wordt. Het ondersteunt zowel handmatige als automatische vertalingen.

Let op dat de populariteit van plugins kan variëren afhankelijk van de behoeften van individuele gebruikers!

9. Kunnen jullie helpen met het opzetten van een blog op mijn website voor contentmarketing?

Absoluut! Wij adviseren zelfs om dit te doen want een blog op je website heeft verschillende voordelen en kan een positieve impact hebben op je online aanwezigheid en zakelijke doelen. Hier zijn enkele redenen waarom het goed is om een blog te integreren:

 1. Kennisdeling: Een blog stelt je in staat om waardevolle kennis en expertise te delen met je doelgroep. Dit kan variëren van branchenieuws en tips tot diepgaande analyses en handleidingen.
 2. Autoriteit en Betrouwbaarheid: Door regelmatig kwalitatieve en relevante inhoud te publiceren, bouw je autoriteit op in je vakgebied. Dit versterkt het vertrouwen van je doelgroep in jou als expert.
 3. SEO en Zoekmachineoptimalisatie: Blogs bieden de mogelijkheid om gerichte zoekwoorden en onderwerpen te targeten die relevant zijn voor je doelgroep. Dit kan je SEO-inspanningen versterken en je zoekmachine-rankings verbeteren.
 4. Verkeer en Betrokkenheid: Interessante blogs trekken meer verkeer naar je website. Bezoekers kunnen blijven terugkeren voor nieuwe inhoud, wat de betrokkenheid vergroot.
 5. Interactie en Discussie: Blogs creëren een platform voor interactie en discussie met je lezers. Reacties en feedback kunnen waardevolle inzichten bieden en je relatie met je publiek versterken.
 6. Marketing en Branding: Blogs kunnen ook dienen als marketingmiddel. Ze stellen je in staat om je producten, diensten en merkverhaal te promoten op een educatieve en informatieve manier.
 7. Social Media en Delen: Blogartikelen zijn uitstekend materiaal om te delen op social media. Dit kan je bereik vergroten en nieuwe bezoekers naar je website leiden.
 8. Langdurige Relevantie: Goede blogartikelen blijven vaak lang relevant. Ze kunnen bezoekers blijven aantrekken en waarde bieden, zelfs na verloop van tijd.

Website Veiligheid en Onderhoud:

10. Kunnen jullie me adviseren over de beste hostingopties voor mijn website?

Zeker. Je kunt bij ons terecht voor het volledige pakket. D.w.z.:

 • domeinnaam && SSL
 • e-mail
 • host
 • website
 • én onderhoud.

Meer informatie:

Web- en e-mailhosting

11. Welke stappen nemen jullie om ervoor te zorgen dat mijn website veilig is tegen cyberaanvallen?

We begrijpen dat veiligheid een prioriteit is voor elke website-eigenaar. Daarom nemen we uitgebreide maatregelen om ervoor te zorgen dat jouw website goed beschermd is tegen cyberaanvallen en potentiële bedreigingen.

Onze aanpak omvat verschillende belangrijke stappen:

 1. Beveiligde Hosting: We bieden veilige en betrouwbare hostingopties om ervoor te zorgen dat je website op een veilige server wordt gehost. Dit omvat beveiligingspatches en regelmatige updates.
 2. SSL-certificaat: We implementeren een SSL-certificaat op je website, waardoor de gegevens die tussen de gebruiker en de server worden verzonden, versleuteld zijn. Dit verhoogt de beveiliging en vertrouwen van je bezoekers.
 3. Regelmatige Back-ups: We configureren regelmatige automatische back-ups van je website. Mocht er iets misgaan, dan kunnen we je website snel herstellen naar een vorige staat.
 4. Beveiligingsplugins: We installeren en configureren beveiligingsplugins die je website monitoren op verdachte activiteiten, aanvallen en malware. Dit stelt ons in staat om snel te reageren op mogelijke bedreigingen.
 5. Sterke Wachtwoorden: We adviseren het gebruik van sterke, unieke wachtwoorden voor je website, evenals voor eventuele administratieve toegang.

Om punt 3 en 4 mogelijk te maken, heb je wel een onderhoudscontract nodig!

Geef hackers geen vrij spel … Onderhoud je (WordPress) site!

 

12. Bieden jullie onderhouds- en supportdiensten aan nadat de website is gelanceerd?

Ja, we bieden onderhouds- en supportpakketten om ervoor te zorgen dat jouw website up-to-date en veilig blijft. Hier lees je er meer over:

Geef hackers geen vrij spel … Onderhoud je (WordPress) site!

13. Hoe kan ik zelf inhoud toevoegen en bewerken op mijn (nieuwe) website?

Wij zijn gespecialiseerd in WordPress omdat dit een krachtig content management systeem (CMS) is dat wereldwijd wordt gebruikt voor het bouwen van websites en blogs. Het staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en flexibiliteit.

Met WordPress kun je professionele websites maken die aan je specifieke zakelijke behoeften voldoen. Of je nu een eenvoudige bedrijfswebsite, een uitgebreide e-commerce site of een blog wilt opzetten, WordPress biedt een scala aan aanpasbare thema’s en plugins waarmee je de functionaliteit en uitstraling van je site kunt aanpassen.

Ook als je jezelf als een ‘digibeet’ beschouwt, hoef je je geen zorgen te maken. Met zijn intuïtieve interface en eenvoudige navigatie maakt WordPress het gemakkelijk om je weg te vinden en je website te beheren. Het is als het gebruik van een tekstverwerkingsprogramma – je kunt gemakkelijk inhoud toevoegen, afbeeldingen uploaden en pagina’s aanpassen zonder gedoe. Dus, ook al ben je misschien niet de grootste techneut, WordPress maakt het leren en beheren van je website echt een fluitje van een cent.

Meer informatie:

Waarom WordPress laten installeren?

14. Bieden jullie trainingen aan om me te leren hoe ik mijn website zelf kan beheren?

Zeker, we bieden trainingen aan zodat u zelf jouw website kunt beheren en inhoud kunt updaten.

Dit kan online en/of op locatie. Hier lees je er meer over:

Korte WordPress Training, online of op locatie

 

15. Zijn jullie bekend met de wet- en regelgeving met betrekking tot online privacy?

Ja, we houden rekening met GDPR en andere privacyregelgeving om ervoor te zorgen dat jouw website voldoet aan de vereisten. Hier is een voorbeeld: als we een nieuwsbriefsysteem voor je installeren, zorgen we ervoor dat het voldoet aan de AVG-richtlijnen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat zowel jij als Kahlo Websites een rol spelen in het waarborgen van privacy op je website. Terwijl wij ervoor zorgen dat je website technisch voldoet aan de privacyregels, zijn er ook stappen die jij kunt nemen om ervoor te zorgen dat de gegevens van je bezoekers goed worden beschermd. Hier zijn een paar dingen die je kunt doen:

 1. Duidelijke Privacyverklaring: Zorg voor een duidelijke en begrijpelijke privacyverklaring op je website. Hierin leg je uit welke gegevens je verzamelt, waarom en hoe je deze gegevens beschermt.
 2. Toestemming Vragen: Als je persoonlijke gegevens verzamelt, bijvoorbeeld via een contactformulier of nieuwsbrief, vraag dan om toestemming voordat je deze gegevens verzamelt.
 3. Beveiliging: Zorg ervoor dat je sterke wachtwoorden gebruikt voor je website en eventuele accounts. Houd ook je software en plugins up-to-date, aangezien beveiligingsupdates vaak worden uitgebracht.
 4. Data Minimalisatie: Verzamel alleen de gegevens die je echt nodig hebt en bewaar ze niet langer dan noodzakelijk.
 5. Transparantie: Maak je bezoekers bewust van welke trackingtools, zoals cookies, je gebruikt en waarom.
 6. Contactgegevens: Zorg dat er contactgegevens beschikbaar zijn voor vragen of klachten over privacy.

Door deze stappen te volgen, kun je actief bijdragen aan een veilige en respectvolle online omgeving voor je bezoekers. Samen kunnen we ervoor zorgen dat je website niet alleen professioneel is, maar ook ethisch en verantwoord.

MailPoet, Nieuwsbrief verzenden via WordPress en WOOCOMMERCE. Handleiding.

 

Website Online Zichtbaarheid en Marketing:

16. Zijn jullie bekend met de nieuwste webdesign- en ontwikkelingstrends?

Ja, Kahlo Websites blijft op de hoogte van de nieuwste trends om moderne en aantrekkelijke websites te creëren. Houd er rekening mee dat trends kunnen variëren afhankelijk van de industrie en het doel van de website. Het is belangrijk om trends te omarmen die passen bij jouw merk en jouw doelgroep!

17. Bieden jullie zoekmachine-optimalisatie (SEO) diensten aan voor mijn website?

Zeker weten! We bieden SEO-diensten aan om ervoor te zorgen dat je website niet alleen goed scoort in zoekmachines, maar ook gemakkelijk te vinden is. We gaan verder dan dat: we zorgen ervoor dat je website op technisch vlak geoptimaliseerd is. Dat betekent dat we aandacht besteden aan dingen zoals de snelheid van je site en nette, efficiënte code. Dit zijn allemaal aspecten waar zoekmachines van houden en die helpen om je site beter te laten presteren.

Maar dat is nog niet alles. We kunnen je ook assisteren bij het schrijven van SEO-geoptimaliseerde teksten. Deze teksten worden zo geschreven dat ze goed aansluiten bij de zoekopdrachten van gebruikers. Daarnaast kunnen we de webpagina’s die voor jou het belangrijkst zijn, aantrekkelijker maken voor zoekmachines. Dat betekent dat ze meer aandacht krijgen en hoger in de zoekresultaten verschijnen. Kortom, we zorgen ervoor dat jouw website niet alleen technisch in topvorm is, maar ook inhoudelijk opvalt en de aandacht trekt van mensen die op zoek zijn naar wat jij te bieden hebt.

SEO teksten laten schrijven waar zowel Google als jouw klanten blij van worden?

 

18. Kunnen jullie me helpen met het integreren van sociale media op mijn website?

Zeker, we kunnen sociale media-integraties toevoegen om jouw online aanwezigheid te vergroten.

Hoe gebruik je Social Media op je website?

19. Kunnen jullie me laten zien welke websites jullie eerder hebben gemaakt?

20. Kunnen jullie me helpen met het ontwerpen van een uniek en herkenbaar logo voor mijn website?

Ja, we kunnen jouw logo ontwerpen om jouw merkidentiteit te versterken en een professionele uitstraling te creëren.

Ook voor ander grafisch design kun je een beroep doen op Kahlo Websites, meer informatie vind je hier:

Grafisch ontwerp, vormgeving, logo, drukwerk, animaties of 3D Flipbook

 

And last but not least:

Wie is Kahlo Websites & Beeld eigenlijk?

Kahlo Websites & Beeld is meer dan twintig jaar is opgericht door Karen Nijst en is een webbureau met veel ervaring in de wereld van internet, reclame, PR en uitgeversbranche. Onze kracht schuilt in de samenwerking met diverse vakspecialisten die hun ambacht volledig beheersen. Hierdoor kunnen wij tegemoetkomen aan uiteenlopende wensen en vragen met betrekking tot jouw (toekomstige) website en/of publicaties.

Bij Kahlo zijn we bedreven in zowel vormgeving als programmering. Of je nu behoefte hebt aan op maat gemaakte plugins voor WordPress of aan op maat ontwikkelde webwinkels, wij leveren vakmanschap dat past bij jouw visie. We geloven dat elke onderneming zijn eigen identiteit heeft, en daarom streven we ernaar om maatwerkoplossingen te bieden die perfect aansluiten bij jouw behoeften.

Meer informatie:

Over Ons. Karen Nijst, Kahlo Websites

Over Karen Nijst

Ik heb jarenlang als marketing-communicatie adviseur gewerkt en denk dat ik destijds één van de eerste ben geweest in Nederland, die een computer in huis haalde. Iedereen verklaarde me voor gek. Zo'n log ding ... dat is toch geen aanwinst voor het interieur? Maar ik was verkocht!
Inmiddels ben ik al lange tijd gecertificeerd php-programmeur en webdesigner, toch blijf ik het belangrijk vinden dat de site van mijn klanten er niet alleen gelikt uitziet maar óók resultaten oplevert. Dat doe ik door mee te denken met de klant, waarna ik de wensen ‘vertaal’ naar technische oplossingen. De laatste jaren bouw ik voornamelijk WordPress-sites, WOOCOMMERCE webwinkels en sites op maat, waarvoor ik de themes schrijf en verschillende plugins. Daarnaast help ik mijn klanten bij het schrijven van commerciële teksten die het goed doen in de zoekmachines.
Contact opnemen? +31 (0)6-52 65 37 61 info@kahlo.nl