Website voor Stichting of Vereniging

Geef Je Stichting of Vereniging een Krachtige Online Aanwezigheid met WordPress!

WordPress website voor stichting of vereniging

Wij willen graag zelf de site makkelijk kunnen bijhouden!

Zit je in het bestuur van een stichting of vereniging? En heb je een eigen website? Dan begrijp je als geen ander hoe belangrijk een eigentijdse en actuele website is om je missie en activiteiten te presenteren aan een breed publiek. En waarschijnlijk heb je dan ook al ervaren hoe lastig het is om een site ‘up-to-date’ te houden.

Vaak is dit in handen van één persoon die handig is met computers. Deze man of vrouw is natuurlijk goud waard, maar toch zou het handig zijn als meer mensen verschillende onderdelen van de site kunnen bijhouden.

Dit is waar WordPress, het meest vertrouwde Content Management Systeem (CMS), in zijn element komt.

WordPress: Waar Eenvoud en Kracht Samenkomen

WordPress wordt steeds vaker gebruikt als Content Management Systeem (CMS) voor volwaardige websites. Logisch, want het is een van de fijnste en gebruiksvriendelijkste systemen die wij kennen. Jong of oud, onhandig met computers of zelfs een beetje digibeet? De ervaring leert dat de gebruikers van WordPress snel in de gaten hebben hoe ze een site zelf up-to-date kunnen houden!

Ideeën voor een Impactvolle Website van Jouw Stichting of Vereniging

Wat maakt een website voor jouw stichting of vereniging echt effectief? Hier zijn enkele website ideeën:

  1. Over Ons: Bied informatie over de achtergrond, geschiedenis en visie van jouw stichting of vereniging. Toon het bestuur en de mensen erachter om vertrouwen te wekken bij bezoekers.
  2. Lidmaatschap & Donaties: Maak het eenvoudig voor geïnteresseerden om lid te worden van je vereniging of om een bijdrage te leveren aan je stichting. Vermeld duidelijk de ANBI-status (indien van toepassing) en bied een directe donatieknop.
  3. Nieuwspagina: Houd je doelgroep op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen jouw stichting of vereniging. Denk aan het aankondigen van evenementen, verslaglegging van activiteiten, concerten en persberichten.
  4. Agenda: Presenteer een heldere en up-to-date agenda waarin alle komende evenementen en activiteiten staan. Bezoekers moeten snel kunnen zien wat er op het programma staat.
  5. Veelgestelde Vragen: Anticipeer op vragen die bezoekers vaak hebben en bied duidelijke antwoorden. Een goed georganiseerde FAQ-sectie vergemakkelijkt de toegang tot belangrijke informatie.
  6. Contactgegevens: Zorg voor een overzichtelijke contactpagina met relevante contactinformatie. Bezoekers moeten weten hoe ze met jouw stichting of vereniging in contact kunnen komen.
  7. Sociale Media Integratie: Geef je online aanwezigheid een boost door je sociale mediakanalen te integreren. Bezoekers kunnen direct zien wat er op platforms zoals Facebook wordt gedeeld.
  8. Inlogsysteem voor leden: Door een inlogsysteem te integreren, geef je leden de mogelijkheid om meer te halen uit hun betrokkenheid bij jouw stichting of vereniging. Het stimuleert interactie, bevordert betrokkenheid en versterkt de gemeenschapsband.

Met meer mensen de site bijhouden!

Waarom zou je je beperken tot één beheerder? Met WordPress is het mogelijk om meerdere teamleden de verantwoordelijkheid te geven voor het bijhouden van de site. Stel bijvoorbeeld een webmaster aan en wijs twee redacteuren aan die de content beheren. Dit verdeelde beheer zorgt voor een frisse en regelmatige stroom van informatie.

Online Vindbaarheid Verbeteren

Voor een betere vindbaarheid in zoekmachines zoals Google is regelmatige contentvernieuwing essentieel. Google houdt van websites die voortdurend waardevolle nieuwe informatie bieden. Dit betekent niet alleen een betere ranking, maar ook meer zichtbaarheid voor je stichting of vereniging. Zie ook: Hoe haal jij het beste uit jouw kunstenaars site?

Word Een WordPress Pro met Onze Trainingen

Wil je dat je teamleden zich comfortabel voelen bij het beheer van de website? Wij bieden op locatie en online WordPress trainingen aan. Onze ervaring leert dat zelfs beginners binnen enkele uren vertrouwd raken met het systeem en in staat zijn de site te beheren op een manier die past bij de doelen van je stichting of vereniging.

Heeft de vereniging nog geen site?

Kijk dan eens hier voor de mogelijkheden:

Website laten maken? Webshop beginnen? WordPress hulp? Eigen domeinnaam en host?

Of kijk op onzezaakonline.nl voor een huur website.

Zo zou je kunnen overwegen een website te huren. Voor €23,50/ maand heb je al een complete en professionele site. En voor €14,50/maand een mooie OnePageSite. Inclusief host en domeinnaam!

 

 

Over Karen Nijst

Ik heb jarenlang als marketing-communicatie adviseur gewerkt en denk dat ik destijds één van de eerste ben geweest in Nederland, die een computer in huis haalde. Iedereen verklaarde me voor gek. Zo'n log ding ... dat is toch geen aanwinst voor het interieur? Maar ik was verkocht!
Inmiddels ben ik al lange tijd gecertificeerd php-programmeur en webdesigner, toch blijf ik het belangrijk vinden dat de site van mijn klanten er niet alleen gelikt uitziet maar óók resultaten oplevert. Dat doe ik door mee te denken met de klant, waarna ik de wensen ‘vertaal’ naar technische oplossingen. De laatste jaren bouw ik voornamelijk WordPress-sites, WOOCOMMERCE webwinkels en sites op maat, waarvoor ik de themes schrijf en verschillende plugins. Daarnaast help ik mijn klanten bij het schrijven van commerciële teksten die het goed doen in de zoekmachines. Contact opnemen? +31 (0)6-52 65 37 61 info@kahlo.nl