Waarom WordPress laten installeren?

WordPress wordt steeds vaker gebruikt als Content Management Systeem (CMS) voor volwaardige websites. Logisch, want het is een van de fijnste en gebruiksvriendelijkste systemen die wij kennen. Jong of oud, onhandig met computers of een beetje digibeet? De ervaring leert dat veel gebruikers van WordPress gauw in de gaten hebben hoe ze een site zelf up-to-date kunnen houden!

Waarom zou je zelf de site willen bijhouden met WordPress?

Je hebt niet voor niets een site. Je wilt anderen informeren, boeiend blijven voor jouw bezoekers en/of nieuwe producten online kunnen zetten. Daarnaast wil je niet afhankelijk zijn van één persoon die de site beheert. Of dat de webbouwer is, of die ene collega of verenigingslid die alles bijhoudt. Met WordPress kun je meer personen rechten toekennen zodat ze de site kunnen beheren. Of bepaalde gedeeltes van de site.

Ook goed voor de zoekmachines!
WordPress-pagina’s worden zeer goed gevonden in zoekmachines als Bing, Yahoo en Google. Door slechts een paar kleine aanpassingen en het installeren van een paar belangrijke plugins is 80% van de techniek vaak al geregeld. De website is daardoor snel, symantisch goed opgebouwd en Google kan alle pagina’s makkelijke crawlen.

NB: Ondanks dat je je geen zorgen hoeft te maken over de techniek, blijft het belangrijk dat de content op de site regelmatig ‘ververst’ wordt. Google sites die bijna nooit iets nieuws te melden hebben, zijn zelden populair in de Google zoekresultaten.

Waarom WordPress? Vijf argumenten:

  1. WordPress kent veelal lage opstartkosten.
  2. Het Content Management Systeem (CMS) is bijzonder eenvoudig in gebruik.
  3. WordPress biedt de mogelijkheid om snel nieuwe pagina’s en berichten zoals blogs en nieuwsitems te plaatsen.
  4. Het systeem kent veel mogelijkheden om de functionaliteiten van een site uit te breiden m.b.v.Plugins. Zo kun je een nieuwsbrief toevoegen, vertalingen, koppelingen met social media en nog veel meer.
  5. WordPress is SEO (Search Engine Optimization) vriendelijk, hetgeen wil zeggen dat de content (inhoud) goed gevonden wordt door de zoekmachines.

Kan ik niet zelf zo’n WordPress site installeren?

Dat zou kunnen. De basis (!) installatie is voor iedereen met enige kennis van internet redelijk goed te doen. Maar wie zich een beetje wenst te onderscheiden van de 25 miljoen andere WordPress gebruikers, zal snel merken dat er meer kennis nodig is.

Want wil je meer? Zoals begeleiding bij het gebruik van het CMS? Uitbreiding met een nieuwsbrief? Een Lay-out op maat? Nog beter scoren in de zoekmachines? Of Google Analytics waarmee je de bezoekersaantallen kunt bijhouden? Dan kan het toch zinvol blijken om de site uit te besteden aan een specialist.

Plugins zijn gratis verkrijgbaar en er zitten verschillende goede functionaliteiten bij. Maar helaas ook bijzonder veel slechte plugins die bijvoorbeeld andere plugins blokkeren en ervoor zorgen dat de website volledig verdwijnt. Als je het leuk vindt dit soort zaken op te lossen en om de kennis van het wekelijks veranderende WordPress up-to-date te houden, dan hebben wij niet veel te bieden. Wil je dat niet? Dan spreekt het vanzelf dat je ons om hulp kunt vragen 😉 . Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Wat kost een WordPress site? En wat krijg ik precies?

Klik hier voor meer informatie over onze tarieven!

Waarom WordPress? Met onderstaand filmpje krijg je een goede indruk van de mogelijkheden (ca 3 minuten)