MailPoet, Beste nieuwsbrief voor WordPress

NB: inmiddels (eind 2017) is MailPoet 3 gelanceerd. 
Voor installatie van de nieuwsbrief, kun je nu ook terecht op kahlowebsites.nl/mailpoet-nieuwsbrief-verzenden-via-wordpress/

Steeds meer klanten van Kahlo Webdevelopment, maken gebruik van WordPress. Logisch, want het is het fijnste en gebruiksvriendelijkste CMS-systeem dat ik ken. Jong of oud, beetje onhandig met computers … De ervaring leert dat veel gebruikers van WordPress gauw in de gaten hebben hoe ze zelf een site up-to-date kunnen houden.

Nieuwsbrief via WordPress
Verschillende klanten versturen een nieuwsbrief waarbij zij gebruik maken van professionele aanbieders zoals MailChimp -waarover ik eerder berichtte- of Laposta. Dit zijn prima, bijzonder laagdrempelige- systemen, maar nadeel is dat er apart ingelogd moet worden waarna de gewenste content via knippen en plakken moet worden toegevoegd.

Kan dat niet sneller en vooral: eenvoudiger?

Ja, dat kan.  Zo ben ik behoorlijk enthousiast over de ‘MailPoet Newsletter’  een geavanceerde plugin waarmee je makkelijk nieuwe berichten (posts) in je Nieuwsbrief ‘sleept’ die je –indien gewenst- alsnog kunt bewerken.
Tekst, plaatjes en links; alle content wordt met één handbeweging op de juiste plek gezet.

Zo makkelijk?
In eerste instantie vraagt dit wel om wat meer kennis en kunde. Ook is het belangrijk om de basisinstellingen van de plugin rustig te doorlopen waar je onder meer het aanmeldformulier kunt vormgeven en verwerken op jouw site en de welkomsttekst kunt aanpassen.
Eenmaal tevreden, dan heb je een nieuwsbrief die je voor iedere verzending kunt dupliceren, bewerken en verzenden naar de abonnees.

De abonnees en het aanmeldformulier
Het is redelijk eenvoudig om een aanmeldformulier(tje) te maken via de widgets of in het theme. Hiermee kunnen de bezoekers van de site zich registreren voor de nieuwsbrief. Zij krijgen na aanmelding een verzoek gemaild om hun aanmeldig te bevestigen (e-mail notificatie).
Afhankelijk van de geboden dienstverlening, kunnen verschillende lijsten worden gemaakt waarvoor de geïnteresseerde bezoeker zich kan aanmelden.  (Bv. Nieuwsbrief reizen in Azië. Nieuwsbrief reizen in Amerika etc).
Daarnaast is het makkelijk om een lijst met  adressen te importeren via een csv-bestand ***.

Kosten
Tot een maximum van 1000 e-mailadressen kun je gratis gebruik maken van het systeem. Voor kleine bedrijven, of zelfstandigen, is dit vaak voldoende.

Wil je hier meer over weten?
Dan verwijs ik je graag naar mijn uitgebreide uitleg op:
www.kahlo.nl/mailpoet-nieuwsbrief-verzenden-via-wordpress/